A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Новини

Дата: від до Скинути

Суб'єкти створення доступних послуг сталого розвитку необхідного для всебічного розвитку людини

Працюючи в галузі надання освітніх послуг особам з особливими освітніми потребами в одному із найкрасивіших регіонів України, Сколівщині, ми всі спільно йдемо нелегким шляхом.  Адже на сьогоднішній день існує комплекс проблем, пов’язаних із надаванням необхідних послуг особам з особливими освітніми потребами, а саме:

19:05 12.12.2020

Сучасний стан впровадження інклюзивного навчання в закладах освіти Львівщини

За підтримки  ГО «Справа Кольпінга в Україні» 9-11 грудня 2020р. в м.Брюховичі відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Професійна освіта та зайнятість осіб з особливими потребами». До участі в конференції долучились освітяни у галузі спеціальної освіти, декан факультету педагогічної  освіти ЛНУ ім. Івана Франка Дмитро Герцюк, національний  секретар ГО «Справа Кольпінга в Україні» Василь Савка, голова Львівського осередку ГО «Справа Кольпінга в Україні» завідувач кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи, доктор психологічних наук,  професор  Катерина Островська, доцент кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені  Івана Франка Віра Корнят, член Львівської Родини Кольпінга, асистент кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені  Івана Франка Тетяна Мазур, головний спеціаліст відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти, кандидат економічних наук, доцент Леся Томаневич.

16:22 12.12.2020

Запорука успішної роботи команди психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП в умовах інклюзивного навчання

Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання в системі освіти визначається, як пріоритетний напрям в діяльності представників освітнього процесу. Відповідно до Конвенції про права дитини та Конституції України кожна дитина має право на отримання освіти. Реалізація права на освіту для всіх дітей, включаючи дітей з особливими освітніми потребами (ООП), неможлива без розвитку інклюзивного навчання.

16:12 03.12.2020

Нові можливості в інклюзивному середовищі

Забезпечення рівного доступу до освіти для всіх громадян, у тому числі і для осіб з інвалідністю, є для нашої країни одним із найважливіших гуманітарних завдань. Це – необхідна умова розвитку будь-якого демократичного суспільства, де забезпечуються права кожної людини, зокрема і право на освіту, і де кожен може відчувати свою причетність до громадських справ і затребуваність своїх дій. Незалежно від потреб та особливостей розвитку будь-якого громадянина держава зобов’язана забезпечити для нього можливість повністю реалізувати свій потенціал, приносити користь суспільству і стати його повноцінним членом.

17:13 01.12.2020

Наше завтра залежить від дій сьогодні

Комунальною установою «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» реалізовано мікропроєкт «Капітальний ремонт по заходах з енергозбереження комунальної установи «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівської області» (заміна вікон). В даний час реалізовується проект  «Капітальний ремонт туалету з пристосуванням універсального дизайну для осіб з інвалідністю у Комунальній установі «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівської області» та проводиться заміна дверей в установі для створення відповідного мікроклімату та комфортних умов перебування дітей з особливими освітніми потребами.

16:10 25.11.2020

З турботою про дітей з особливими освітніми потребами

Шановний Володимире Мироновичу! Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» щиро вдячна Вам за  фінансову допомогу для здійснення вкрай необхідної заміни дверей у приміщеннях центру, оскільки  виникала проблема у створенні відповідного мікроклімату та комфортних умов перебування дітей з особливими освітніми потребами. Очолювана Вами громада постійно надає допомогу в розв'язанні соціально значущих проблем та створенні умов для якісного надання послуг дітям з особливими освітніми потребами в нашій установі.

13:16 25.11.2020

Організація освітнього процесу здобувачів освіти з особливими освітніми потребами у закладі професійної освіти

Державний навчальний заклад «Меденицький професійний ліцей» під керівництвом директора Василя Степановича Лужецького - це команда відданих своїй справі людей, яких поєднують спільні інтереси та бажання досягти  більшого, якіснішого, більш прогресивного результату в найкоротший проміжок часу з фокусом на довгострокову перспективу. В навчальному закладі організоване та активно впроваджується  інклюзивне навчання для здобувачів освіти з особливими освітніми потребами. Освітні послуги надаються із застосуванням особистісно орієнтованих методів навчання та з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності. Організація освітнього процесу здобувачів освіти з особливими освітніми потребами у закладі професійної освіти передбачає:

22:24 18.11.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора