A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Профстандарт для вчителя 2021 - що каже МОН

Дата: 12.01.2021 14:27
Кількість переглядів: 28931

Важливе повідомлення від МОН! Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило професійний стандарт за такими вчительськими професіями:

1. Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти. 

2. Вчитель закладу загальної середньої освіти.                                                             

3. Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста).

Професійний стандарт погоджено Національною академією педагогічних наук України та Профспілкою працівників освіти і науки України.

Крім МОН, у розробці нового професійного стандарту вчителя брали участь Український інститут розвитку освіти (вчителі та директори шкіл, фахівці, що здійснюють підготовку вчителів, підвищення їхньої кваліфікації та проводять сертифікацію вчителів), проєкти «Навчаємось разом» і «Професійний стандарт вчителя нового покоління і кращі НУШ технології: у взаємодії між академічними спільнотами університетів і вчителями-практиками».

Новий профстандарт - це втілення сучасного підходу НУШ до визначення переліку та опису загальних і професійних компетентностей вчителя. 

Розробка чітких стандартів мала на меті допомогти вчителям визначити орієнтири власного професійного розвитку. А в разі потреби прийнятий документ запобігатиме ризику необ’єктивного оцінювання професійних компетентностей вчителів під час їхньої атестації та сертифікації.

З повним текстом нового професійного стандарту вчителя вже можна ознайомитись у Реєстрі професійних стандартів за посиланням (дата внесення - 24.12.2020).

Звертаємо вашу увагу, що у зв'язку із затвердженням нового професійного стандарту вчителя планується визнати таким, що втратив чинність, професійний стандарт «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти» 2018 року.

Джерело

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора