A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Новини

Дата: від до Скинути

Наш перший спільний крок на шляху до реалізації

   Сьогодні в приміщенні Малого конференц-залу  Сколівської РДА відбулося засідання круглого столу щодо планування стратегії  регіонального розвитку на тему «Комплексна психолого-педагогічна допомога особам з особливими освітніми потребами». Засідання було проведено за ініціативи КУ «Сколівський ІРЦ», на яке були запрошені голова Сколівської районної ради п. М.С. Романишин, голова Сколівської РДА п. Б.Я. Янко, голова Славської ОТГ п. В.М. Бега, професор кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи факультету педагогічної освіти ЛНУ ім. І.Франка,  член Правління ГО «Справа Кольпінга в Україні» п. Ігор Островський, адвокат Ковний Ю.Є. - член ГО «Справа Кольпінга в Україні»,  доцент кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи ЛНУ ім. І.Франка, спеціаліст з різних сфер юридичної практики, керівники органів управління  освітою району п. О.І. Урдей, ОТГ п. О.М. Кореневич, директори ЗЗСО Славської ОТГ, голова профспілкової організації працівників освіти і науки Сколівського району п. Й.Я. Марусяк, дитячий лікар психіатр  КНП  «Сколівської ЦРЛ» СРРЛО п. О.В. Гаїна, лікар психіатр  КНП «Сколівської ЦРЛ» СРРЛО п. М.В. Шолупата, сімейний лікар ЛАЗПСМ смт. В. Синьовидне п. А.В. Мурашкін.

18:52 05.03.2020

Погляд у майбутнє

Кожна людина прогнозує деякі майбутні події, настання яких вона натхненно бажає

11:33 04.03.2020

Стажування «Досвід формування інклюзивної політики в Німеччині і Україні» (Брауншвайг, Німеччина)

02-09 лютого 2020 р. відбулось стажування на тему «Досвід формування інклюзивної політики в Німеччині і Україні» в м. Брауншвайг, Нижня Саксонія, Німеччина. Стажування здійснювалось на запрошення cуспільно-політичної асоціації AWO, Брауншвайг, яка працює на державному і міжнародному рівні у галузі допомоги соціально вразливим групам населення та за підтримки громадської організації Товариство «Родина Кольпінга».

14:32 18.02.2020

Моніторингове дослідження результативності навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами за I семестр 2019-2020 н.р.

            29 січня 2020 року в приміщенні актового залу Сколівської ЦРЛ фахівцями  комунальної установи «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівської області  була проведена нарада на тему: «Моніторингове дослідження результативності навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами за I семестр 2019-2020 н.р.», на яку були запрошені асистенти вчителів та практичні психологи закладів загальної середньої освіти. Метою дослідження є вивчення рівня навчальних досягнень учнів, які навчаються за індивідуальною формою та знаходяться на інклюзивному навчанні з наступним спостереженням динаміки корекційного навчання та покращення якості знань з основних предметів. Це дасть змогу зробити висновки про стан інтелектуального розвитку та спрогнозувати роботу на найближчий період.

17:50 29.01.2020

Наш унікальний мобільний інклюзивно-ресурсний центр

Кількість осіб, що потребують психолого-педагогічної допомоги, підтримки та супроводу постійно зростає. Це зумовлює створення абсолютно нової моделі надання комплексної психолого-педагогічної допомоги, що сприятиме реалізації ефективної адаптації, реабілітації та соціалізації осіб з особливими потребами в умовах сучасного суспільства.

19:30 10.12.2019

Доторкнутися до краси можна лише серцем

14 листопада 2019 року у дошкільному навчальному закладі с.Козьова  пройшов семінар на тему «До краси можна доторкнутися лише серцем». Присутні на семінарі, а це - директори дошкільних навчальних закладів,  фахівці ІРЦ, методисти відділу освіти, мали можливість переглянути інтегроване заняття у середній групі «Здоров’я дітей сьогодні – це здоров’я нації в майбутньому» (вихователь  Ватагович Андріана Іванівна) та заняття з ознайомлення дітей з природним довкіллям на тему «Природа нам як рідний дім» (вихователь Заброварна Галина Василівна).

20:23 14.11.2019

Повноваження та зміст діяльності КУ «Сколівський ІРЦ»

     Кількість осіб, що потребують психолого-педагогічної допомоги, підтримки та супроводу постійно зростає. Це зумовлює створення абсолютно нової моделі надання комплексної психолого-педагогічної допомоги, що сприятиме реалізації ефективної адаптації, реабілітації та соціалізації осіб з особливими потребами в умовах сучасного суспільства. Визнання інклюзії як ключової передумови для забезпечення права на освіту активізувалось впродовж останніх років і закріплене в Конвенції про права осіб з інвалідністю – першому обов’язковому для всіх держав документі, що містить концепцію інклюзивної освіти. Інклюзивна освіта має пріоритетне значення для забезпечення якісної освіти усіх дітей, у тому числі дітей з особливими освітніми потребами, а також для побудови інклюзивного суспільства. Інклюзивне навчання слід розуміти як:

18:10 06.11.2019

Визначення об’єктивних факторів та сфер розвитку дитини

    Півтисячі українських інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) отримали доступ до п’яти всесвітньо визнаних та адаптованих методик для діагностики дітей з особливими освітніми потребами. Нові методики, якщо правильно ними користуватися, дають повну картину про сильні і слабкі сторони дитини, її освітні потреби.  Практичні психологи КУ «Сколівський ІРЦ» пройшли інтенсив для користувачів по роботі з комплектом діагностичних методик для ІРЦ,  успішно склали іспит  та отримали сертифікати. Отримання сертифікату дає право на користування комплектами методик для діагностики дітей з особливими освітніми потребами.

16:16 25.10.2019

Сьогодні, 22 жовтня, відзначають Всесвітній день людей з вадами мовлення, що має на меті акцентувати увагу на проблемі людей із мовленнєвими порушеннями для підтримки їх у суспільстві

 Варто пам’ятати, що мовлення – це основа людського розуму, від якого залежить засвоєння інформації, налагодження соціальних контактів. Найбільш часто мовні розлади проявляються в дитячому віці. До важких форм патологій мовленнєвої організації відносять деякі види заїкання, дизартрія, алалія. Більшість порушень у мовленні можна виправити за умови вчасного звернення до логопеда. 

19:50 22.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора