A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Новини

Дата: від до Скинути

Робота засідання Координаційної ради психологічної служби системи освіти Стрийського району

Сьогодні в Стрийській РВА відбулось засідання Координаційної ради психологічної служби системи освіти Стрийського району. Під головуванням заступника Володимира ШВЕДА та начальниці відділу освіти, охорони здоров’я та спорту Олени УРДЕЙ були розглянуті виклики, з якими щоденно зіштовхуються психологи. В ході робочої зустрічі кожен фахівець озвучив пропозиції та рекомендації, які потребують особливої уваги.

17:53 13.09.2023

Онлайн-нарада директорів інклюзивно-ресурсних центрів Львівщини

Сьогодні, 8 вересня, в день великого свята - Різдва Пресвятої Богородиці, яке ми, українці, вперше відзначаємо за новим церковним календарем, відбулася нарада директорів інклюзивно-ресурсних центрів Львівщини за участі Марії ВАСЮНИК-КУЛІЄВОЇ – головного спеціаліста департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Галини ВАРХОЛИК – завідувача Львівського обласного ресурсного  Центру підтримки інклюзивної освіти. Робоча зустріч була ресурсною і проходила в дружній атмосфері. Завдячуємо пані Марії за вмілу координацію, супровід та наставництво роботи мережі інклюзивно-ресурсних центрів і завжди якісну комунікацію. Пані Галині - за здійснення методичного та аналітичного забезпечення діяльності. Обговорювалась ціла низька важливих питань, пов’язаних з новими викликами та завданнями, які стоять в процесі становлення ІРЦ як ресурсних ланок для надання освітніх послуг особам з особливими освітніми потребами. Адже мережа інклюзивно-ресурсних центрів Львівщини збільшується. Станом на сьогодні нас уже 35. Цінуємо нашу співпрацю, бажаємо всім професійного зростання, ефективної праці та надання якісних послуг. Гідно працюємо заради нашого спільного майбутнього.  

18:13 08.09.2023

Робоча зустріч професійної спільноти практичних психологів ІРЦ Львівщини

Сьогодні відбувся вебінар фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів Львівщини. У нашу професійну спільноту входить близько 70 практичних психологів, що є великим ресурсом для розвитку і вдосконалення системи надання послуг особам з особливими потребами. Під час заходу ми обговорили ряд важливих питань. Особливу увагу було акцентовано на якості надання психологічної допомоги. Об’єднавши спільні зусилля, ми здійснили огляд результатів діяльності з січня по вересень 2023 року, участь у проєктах, програмах і навчаннях. Підсумувавши результати, ми дещо скорегували наші стратегічні плани, активували ресурси і можливості та спроектували спільну діяльность до кінця 2023 року.

15:07 08.09.2023

Поінформований – означає  озброєний

Коли в батьків народжується дитина з порушеннями розвитку чи інвалідністю, вони почуваються розгубленими й безпорадними. Такий стан називається «криза». В цій ситуації важливо, аби спеціалісти (наприклад, працівники пологового, сімейні лікарі, педіатри, фахівці центрів раннього втручання, ін.) та близькі люди розуміли, що відчуває сім’я, знали, як реагувати на це, як можна підтримати батьків, що можна говорити, а що - не варто, яку інформацію надавати та чому батьки реагують на їхню підтримку саме так, а не інакше. Адже криза має кілька стадій, і кожна з них має свої ознаки. На жаль, багато дітей стикаються з ізоляцією та дискримінацією. Ми маємо сприяти зміні підходів, щоб усі діти могли брати участь у різних видах діяльності. Дані матеріали створено в рамках проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Уряду Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW), щоб допомогти дорослим зробити перші кроки до інклюзивності. Інклюзія - це спроба зробити так, щоб усі діти у громаді, незважаючи на різні життєві обставини, особливості розвитку, культурне чи мовне розмаїття, різні інтереси та способи навчання, спілкувалися, гралися, зростали та навчалися всі разом.

21:35 05.09.2023

The view on the personality via the prism of tragedy transformation into new possibilities

Lviv region is one of the key Ukrainian regions providing shelter for internally displaced persons, who left their homes due to Russian military intervention in Ukraine. Communal enterprise "Skole Inclusive-Resource Center" of Skole Municipal Council does not sit idle, but supports everyone in need, asking for help.  Specialists (consultants) of the inclusive-resource center have been providing psychological aid to children and adult internally displaced persons. 

12:26 03.08.2023

Погляд на особистості крізь призму перетворення трагедії на нові можливості

Львівська область є одним з ключових українських регіонів, що надає прихисток вимушеним внутрішнім переселенцям (ВПО), які покинули свої домівки через військове вторгнення росії в Україну. Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради не залишається осторонь і підтримує всіх потребуючих, які звертаються за допомогою.  Фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсного центру надавали та продовжують  надавати психологічну допомогу дітям та дорослими ВПО.  

13:56 28.07.2023

Актуальне та ефективне навчання за програмою mhGap

Упродовж 28 червня - 1 липня 2023 року у Сколе відбулось навчання з тренерами з психічного здоров'я за програмою mhGap від World Health Organization (WHO), лікарями сімейної медицини Свої.рідні,  членами Правління Академії сімейної медицини України Ігорем Заставним та Анастасією Ходан. 

11:40 02.07.2023

UNITY IS OUR STRENGTH

Good deeds are done quietly, but we want to tell about them in order to thank people who put their heart and soul into this work. These are our friends: Jonathan KNIGHT, his son Edward, Andriy Stanko, Mike Bowden, Natalia Sukhova, Marta Kolanko and many others...

18:15 30.06.2023

В ЄДНОСТІ НАША СИЛА

Добрі справи робляться тихо, але ми хочемо розказати про них, щоб подякувати людям, які вкладають в цю справу свою душу і серце. Це - наші друзі: Джонатан НАЙТ, його син Едвард, Андрій Станко, Майк Боуден, Наталія Сухова, Марта Коланко та багато інших…

19:57 29.06.2023

Навчання фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів Львівщини

Відповідно до постанов  Кабінету Міністрів України   від 4 квітня 2018 року № 237 (зі змінами) та від 27 лютого 2019 року № 130, наказів  Міністерства освіти і науки України від 06.09 2018 № 977 та від 01.04.2019 року № 415 з 19 червня по 7 липня 2023 року на базі КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» проходить спеціальне навчання користувачів із числа фахівців (консультантів) ІРЦ, які в подальшому будуть проводити комплексну оцінку розвитку осіб з ООП за навчальною програмою «Користування психодіагностичними методиками WISС-IV, Leiter-3, Conners-3, PEP-3 та CASD», затвердженою п. 1 наказу МОН від 17.05.2019 року № 671.

21:09 27.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора