A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Об’єднані спільною справою: міст життя

Дата: 30.04.2024 21:55
Кількість переглядів: 433

Сьогодні до нас завітали люди, які справили на нас неймовірні враження, якими ми дуже хочемо з вами поділитися. Це - Едвард Уейн Молодший (Edward Wayne Jr.) і Тетяна Трічковіч (Tatjana Trickovic). Едвард є засновником і директором The Bridge of Life. Едвард виріс у Х’юстоні, штат Техас, і більше 30 років працював генеральним директором приватної корпорації, яка виробляла клапани для нафтохімічної промисловості. Цей бізнес було продано наприкінці 90-х, і Ед вирішив присвятити свій час і гроші гуманітарній діяльності, яка принесе користь дітям у критичних умовах.

​Тетяна є керівником усіх проєктів Bridge of Life. Вона виросла в Белграді, Сербія, і приєдналася до The Bridge of Life у 2006 році. Відтоді подружжя відвідало понад 80 країн світу. 

Місія The Bridge of Life проста і геніальна: «Щоденно змінювати життя дітей на краще». Мета – щоб діти могли бути дітьми і зберегти цю чарівну пору життя якомога довше і якісніше.

​Діяльність The Bridge of Life здійснюється без дискримінації і розповсюджується на всіх дітей, незважаючи на колір шкіри, релігії, національності, наявності особливих освітніх потреб, інвалідності тощо.

Їх гасло: «ПРОСТО ДОЗВОЛЬТЕ ДІТЯМ БУТИ ДІТЬМИ!»

​Сфери діяльності:

  • Здоров’я
  • Торгівля людьми
  • Притулок
  • Психічне здоров’я
  • Наркотики
  • ВІЛ/СНІД
  • Ювенальна кримінальна юстиція
  • Права дитини

​Проєкти Едварда Уейна Молодшого і Тетяни Трічковіч реалізовані та працюють в багатьох країнах світу, зокрема у Сербії, Непалі, Таїланді, М'янмі, Індії, В'єтнамі, Бангладеші, Індонезії, Уганді й Україні. Зокрема, у Львові в 2023 році, в Центрі соціальних послуг «Джерело» відкрито «Парк розваг та відкриттів» для дітей з інвалідністю, який збудований з метою подарувати дітям радість та почуття безпеки, а також можливість робити цікаві відкриття і пробувати щось нове та незвичайне. Це, направду, унікальний і перший такий парк в Україні: понад 1 100 м² простору для розваг дітей з інвалідністю, адаптований під можливості дітей. Парк має дві зони: для дітей на кріслах колісних та для дітей з розладами аутизму; оснащений доступними гойдалками, каруселями та сенсорними дошками для дітей на кріслах колісних. Тут є велика гірка, футбольне поле та атракціони, доступні розваги та гойдалки для дітей з розладами аутизму. І це тільки маленька частинка того, що ми знаємо про результати їх діяльності.

Добрі справи робляться тихо, але вони заслуговують уваги і подяки тим людям, які вкладають в цю справу свою душу і серце. Щиро дякуємо нашим друзям з «Джерела», що сьогодні ми особисто познайомилися з людьми, які насправді змінюють життя дітей на краще.

Ми ознайомили Едварда і Тетяну з діяльністю інклюзивно-ресурсного центру. Розповіли, як ми працюємо, з ким співпрацюємо і хто є нашими сусідами, зокрема, про комунальну установу «Територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг» Сколівської міської ради, про діяльність якої розповіла директор – Оксана ПРАННИК.

Ті декілька годин нашого спілкування продовжуватимуться і надалі в справах, які об’єднають наші серця назавжди.

Висловлюємо щиру подяку Віталію РЕШЕТНЯКУ – директору опорного закладу освіти «Сколівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка» імені Героя України Героя Небесної сотні Олега Ушневича» Сколівської міської ради за допомогу у забезпеченні спеціаліста для фахового перекладу, зокрема пані Вірі ЛУЧИНЕЦЬ-ПОСЛАВСЬКІЙ – вчительці англійської мови, за досконалу комунікацію.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора