A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Поінформований – означає  озброєний

Дата: 05.09.2023 21:35
Кількість переглядів: 135

Коли в батьків народжується дитина з порушеннями розвитку чи інвалідністю, вони почуваються розгубленими й безпорадними. Такий стан називається «криза». В цій ситуації важливо, аби спеціалісти (наприклад, працівники пологового, сімейні лікарі, педіатри, фахівці центрів раннього втручання, ін.) та близькі люди розуміли, що відчуває сім’я, знали, як реагувати на це, як можна підтримати батьків, що можна говорити, а що - не варто, яку інформацію надавати та чому батьки реагують на їхню підтримку саме так, а не інакше. Адже криза має кілька стадій, і кожна з них має свої ознаки.
На жаль, багато дітей стикаються з ізоляцією та дискримінацією. Ми маємо
сприяти зміні підходів, щоб усі діти могли брати участь у різних видах діяльності. Дані матеріали створено в рамках проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Уряду Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW), щоб допомогти дорослим зробити перші кроки до інклюзивності.
Інклюзія - це спроба зробити так, щоб усі діти у громаді, незважаючи на різні життєві обставини, особливості розвитку, культурне чи мовне розмаїття, різні інтереси та способи навчання, спілкувалися, гралися, зростали та навчалися всі разом.

Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради  висловлює щиру подяку благодійній установі «Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» в особі директора Зореслави ЛЮЛЬЧАК за передану нам поліграфічну продукцію в рамках проєкту «Екстрене реагування на потреби внутрішньо переміщених дітей з інвалідністю, особливими освітніми потребами та їхніх сімей, які постраждали від збройного конфлікту в Україні, шляхом оцінки потреб, надання спеціалізованих послуг та допоміжних засобів методами кейс-менеджменту, розповсюдження критичних матеріалів та інформації», а саме:
брошури:
-       Позиціювання дитини з руховими порушенням та підбір обладнання;
-       Гра не тільки для забави;
-       Якщо малюк народився з порушеннями розвитку;
-       Ранній розвиток дитини. Посібник для батьків.
лифлети:
-       Раннє втручання;
-       Таблиця з оцінки розвитку дітей до 3-ох років.
Світ тримається на небайдужих і чуйних людях, не здатних пройти мимо,
завжди готових допомогти і надати підтримку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора