A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Збереження природних ресурсів заради майбутнього

Дата: 15.10.2019 20:46
Кількість переглядів: 1570

      Енергозбереження - основний рушійний фактор модернізації основних фондів в комунальному господарстві. Проблеми енергозбереження на етапі розбудови вітчизняної економіки та забезпечення сталого розвитку є пріоритетними. Протягом останніх років перевага надається заходам інноваційного енергозбереження з високою капіталоємністю і значними строками окупності. Це, насамперед, встановлення енергозберігаючих вікон, що призводить до економії енергоресурсів, поліпшення естетичного вигляду, створює відповідний температурний режим в приміщеннях.

   У відповідності до ЗУ «Про освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» та з метою приведення структури освіти у відповідність до потреб сучасної інтеграції в європейський освітній, економічний та культурний простір, забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження інклюзивної освіти, рішенням ХХ сесії Сколівської районної ради VІІ скликання № 425 від 14.12.2017р. «Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівської області» створена Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівські області (ЄДРПОУ 41868892 від 17.01.2018р.).

   КУ «Сколівський ІРЦ» працює в 5 приміщеннях Сколівської центральної районної лікарні.

   У приміщеннях інклюзивно-ресурсного центру неможливо було забезпечити належну температуру через те, що вікна стали непридатними, щільно не прикривалися. Навіть обклеювання вікон плівкою не дало можливості забезпечити належні температурні умови у кабінетах. Практично вони не підлягали ремонту у зв’язку з тим, що дерев’яні частини підгнили та покоробились. Намагання працівників центру провести утеплення віконних рам позитивного результату не дали. Виникла проблема в створенні відповідного мікроклімату та комфортних умов перебування дітей з особливими освітніми потребами та працівників у приміщеннях центру.

   Незважаючи на всі зусилля працівників КУ «Сколівський ІРЦ», батьків щодо додаткового утеплення вікон, під час опалювального сезону в приміщеннях закладу зберігалась температура повітря нижча за допустимий санітарний рівень, що було виявлено в ході обстеження центру і вказано у приписах санепідемстанції.

   Пропонувалося здійснити заміну зношених дерев’яних віконних блоків на сучасні металопластикові - теплозберігаючі та шумоізолюючі. Це дозволить зменшити втрату тепла та знизити витрати на опалювання.

   Нині потреба у капітальному ремонті не просто данина моді та часу, але гостра необхідність для того, аби інклюзивно-ресурсний центр мав змогу виконувати свою пряму функцію у відповідності до санітарно – епідеміологічних вимог та був комфортним та затишним для дітей, які в ньому отримуватимуть послуги.

   Ще одна важлива проблема в цьому питанні – це поступове збільшення цін на паливно-енергетичні ресурси. Крім суто економічних проблем (підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів, скорочення непродуктивних витрат), не менш важливим є вирішення питання покращення теплового режиму в приміщеннях, бережливого відношення до громадського майна тощо.

   Силами фізичних осіб, за підтримки донора проекту та організацій-партнерів проблему заміни вікон в Центрі на сьогодні вирішено.

   Проектом охоплені всі діти Сколівського району в т.ч. Славської ОТГ, які отримують необхідні послуги.

В результаті проведених заходів, а саме:

- інформування батьків, педагогів та громадськості про обласний конкурс мікропроектів місцевого розвитку;

- створення ініціативної групи та організація збору коштів, небюджетного внеску, визначення партнерів шляхом переговорів;

- написання проекту та участь у Конкурсі мікропроектів;

- визначення підрядника на виконання ремонтно-будівельних робіт;

- проведення ремонтно-будівельних робіт по заміні вікон (замінено 7 вікон у приміщеннях), діти з особливими освітніми потребами будуть отримувати комплексні психолого-педагогічні послуги в теплих приміщеннях і комфортних умовах. Здійснюватиметься економія тепла та зменшення бюджетних витрат на оплату енергоносіїв. Покращився естетичний та привабливий вигляд будівлі. Створено належні санітарно-гігієнічні умови перебування дітей в інклюзивно-ресурсному центрі.

Обсяг коштів – 75296 грн.

Джерела фінансування:

- Львівська обласна рада – 37648 грн.

- Сколівська районна рада – 22287 грн.

- Кошти фізичних осіб – 7600 грн.

- Кошти нефінансового внеску – 7761грн.

 

Організації-партнери, співвиконавці проекту:

- Сколівська районна рада

- Відділ Сколівської РДА

- КЗ СРР «Сколівська ЦРЛ»

- Ремонтно-будівельна компанія «Краща-Ідея»

ЩИРО ДЯКУЄМО ВСІМ ЗА УСПІШНУ РЕАЛІЗАЦІЮ ДАНОГО МІКРОПРОЕКТУ!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора