A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Зміцнення потенціалу практичних психологів

Дата: 14.09.2023 20:20
Кількість переглядів: 201

Війна в Україні призвела до величезних руйнувань у всіх сферах діяльності, поставивши під загрозу право українців на освіту. Щоб захистити це фундаментальне право, ЮНЕСКО як спеціалізована установа ООН, що має мандат у сфері освіти з перспективою навчання впродовж життя, активно підтримує Міністерство освіти і науки України з самого початку війни.

Міністерство освіти і науки України за підтримки ЮНЕСКО та Уряду Японії запровадив курс підвищення кваліфікації, який має на меті посилити потенціал 15 000 практичних психологів, які працюють у системі освіти України, з питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах збройного конфлікту. У межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки під керівництвом першої леді України цей курс надав змогу практичним психологам закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів опановувати нові навички, ділитися досвідом, використовувати у своїй роботі інструменти та матеріали, передбачені міжнародними стандартами.

Навчальний курс «Зміцнення потенціалу практичних психологів закладів освіти» відповідає Типовій програмі підвищення кваліфікації практичних психологів закладів освіти «Психолого-педагогічні методи та інструменти роботи з психологічною травмою, обумовленою воєнним станом», затвердженій наказом Міністерства освіти і науки України від 15.05.2023 № 560.

Щиро дякуємо організаторам та усім тренерам, а зокрема Ігорю КОРНІЄНКУ, який є нашим вчителем і наставником за можливість навчатись за даним курсом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора