A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Об’єднані спільною справою

Дата: 15.08.2022 18:04
Кількість переглядів: 466

12 серпня 2022 року в комунальній установі «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради відбулася робоча зустріч з командою проєкту кризової підтримки  #СПІЛЬНО за фінансової підтримки @UNICEF Ukraine та у партнерстві з Львівським центром реабілітації «Джерело», які діють в межах «СПІЛЬНО» - програми реагування на війну, покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми.

Мета зустрічі – оцінити стан здоров’я і розвитку осіб з інвалідністю Сколівської, Козівської, Славської територіальних громад, а також осіб, які були змушені переїхати з рідних міст та потребують допомоги. Спеціалісти проєкту оцінили потреби осіб та їхніх сімей, надали психологічну підтримку, соціальний супровід та інформацію про доступні ресурси відповідно до визначених потреб.     

В установі організовані та здійснюються  спеціалізовані послуги: консультації команд фахівців щодо виявлених труднощів у розвитку, підбір критично важливого адаптаційного обладнання та допоміжних засобів, супроводу для отримання соціальних послуг в громадах, інклюзивної освіти відповідно до потреб дитини тощо. У віддалені місця перебування внутрішньо переміщених дітей заплановані виїзди фахівців.  Окрім того, спеціалісти розробляють та поширюють важливі матеріали щодо розвитку безбар’єрності та підтримки осіб з інвалідністю у громадах.

На сьогоднішній день в комунальній установі «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради отримують необхідні послуги більше півсотні внутрішньо переміщених дітей, осіб з особливими освітніми потребами в тому числі з інвалідністю та їхніх сімей, які постраждали від збройного конфлікту в Україні і знайшли прихисток на територіях наших громад. 

Нещодавно КУ «Сколівський ІРЦ» отримала та роздала допомогу від UNICEF Ukraine у вигляді різноманітних розвиваючих матеріалів, спортивних товарів, наборів для раннього розвитку, для творчості та змістовної організації дозвілля дітей, шкільного приладдя та багато іншого.

     У складні життєві обставини може потрапити кожен з нас. Але окремі групи є більш вразливими. Наприклад,  люди з інвалідністю та важкими хворобами, малозабезпечені родини, особи з особливими освітніми потребами. І саме вони мають бути в першу чергу головними отримувачами необхідних послуг. 

     Дякуємо всім і кожному зокрема, кого об’єднує спільна справа. 

Світлини дітей опубліковані з дозволу батьків.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора