A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Реабілітаційний супровід та лікувальна фізкультура для дітей з ООП

Дата: 03.05.2023 15:49
Кількість переглядів: 152

02.05.2023 Львівський обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» за підтримки Департаменту освіти ЛОВА на базі  Інклюзивно-ресурсного центру Мостиської міської ради Львівської області провів семінар реабілітологів іклюзивно-ресурсних центрів на тему: «Реабілітаційний супровід та лікувальна фізкультура для дітей з ООП».

З вітальними словами до учасників семінару звернулась Надія ГНАТОВСЬКА – начальник відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради.

Марія ВАСЮНИК-КУЛІЄВА - головний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації зазначила основні напрямки роботи семінару та окреслила  коло пріоритетних завдань. 

Наталія ІВАСИК, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, в.о. завідувача кафедри реабілітації та здоров’я людини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького ознайомила зі складовою фізичної терапії дітей з інвалідністю через ЛФК.

Євген ПІКЛОВСЬКИЙ, фахівець (консультант) ІРЦ Мостиської міської ради представив свій досвід роботи ЛФК для дітей зі СМА з урахуванням їхнього фізичного стану, а також розповів про реабілітаційний супровід та фізичну терапію для дітей, які перенесли ішемічний інсульт та ЛФК при порушенні постави у дітей з ООП та особливості організації занять з ЛФК у дітей з порушеннями зору.

З важливістю своєчасної діагностики та корекції неврологічних порушень у дітей ознайомила Леся КОВАЛЬСЬКА, лікар-невролог, дитячий педіатр КНП «Мостиська міська лікарня».

Марія ГРИЦИШИН-НАГАЙЛО, фахівець (консультант) ІРЦ Мостиської міської ради представила кінезологічні вправи як засіб зняття напруги у дітей з ООП.

Робота семінару була цікавою, ефективною та змістовною. Чудові враження справили почуті доповіді, переглянуті презентації фахівців (консультантів) Інклюзивно-ресурсного центру Мостиської міської ради Львівської області. Великий респект команді професіоналів інклюзивно-ресурсного центру за знання та безцінний досвід, якими вони так щедро поділилися з нами.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора