A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Погляд на особистості крізь призму перетворення трагедії на нові можливості

Дата: 28.07.2023 13:56
Кількість переглядів: 493

Львівська область є одним з ключових українських регіонів, що надає прихисток вимушеним внутрішнім переселенцям (ВПО), які покинули свої домівки через військове вторгнення росії в Україну. Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради не залишається осторонь і підтримує всіх потребуючих, які звертаються за допомогою.  Фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсного центру надавали та продовжують  надавати психологічну допомогу дітям та дорослими ВПО.  

     29 квітня 2022 року Кабінетом Міністрів України було ухвалено зміни до Положення про інклюзивно-ресурсні центри щодо розширення кола завдань на період дії воєнного стану. Новими завданнями ІРЦ стали: здійснення системного кваліфікованого супроводу осіб з ООП, які вимушено змінили місце проживання (перебування); надання інформаційної підтримки батькам дітей з ООП. Положення також передбачає створення умов для психологічної підтримки дітей, які переживають психологічну травму. На період дії воєнного стану фахівці ІРЦ надають додаткові корекційно-розвиткові послуги всім дітям з ООП, зокрема й дистанційно. Крім того, зміни сприяють створенню належних умов для звернення до ІРЦ осіб, які супроводжують групи внутрішньо-переміщених і потребують додаткової підтримки.

     Загалом було надано психологічну допомогу багатьом дітям та дорослим. Боремося за українських дітей на психологічному фронті, щоб побачити в їхніх очах надію та міць. Ми працюємо задля нашого спільного щасливого майбутнього і все частіше переконуємось, що в єдності світу наша сила.

   Добрі справи робляться тихо…

  Велика шана тим людям, які завжди поруч і роблять максимум для нашої спільної перемоги над ворогом і несправедливістю.

   Такими  людьми є Андрій СТАНЬКО (Andriy STANKO) та Marta KOLANKO, про роботу яких ми зможемо розповісти тільки після перемоги…

Професійна знімальна група молодих, амбіційних випускників Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. К. Карпенка-Карого Антон ЧИСТЯКОВ,  Роман КРАСНОЩОК, Іван ШОХА, Микола ЩЕПОТІН приїхали з Києва та Одеси до нас, щоб зафільмувати  «We are at Home» («Ми вдома»), спродюсований британською кінокомпанією Raspberry Films. За словами Романа, вони стали свідками боротьби і волі маленьких героїв, які знайшли сміливість перетворити трагедію на можливість: «Завдяки вам, невідоме здобуло обличчя, а відчужене стало рідним».

Проте, є люди і з Великої Британії, яким не байдужі наші долі, без чиєї ідеї, величезної роботи, фінансової підтримки ми б не змогли показати нас всьому світу. Та навіть їх діти, найдорожчий скарб кожного народу, разом з нами. Їх людяність, щире серце, розуміння проблем вселяє віру у завтрашній день. Щиро вдячні Едварду НАЙТУ за те, що його маленьке серце б’ється в унісон з мільйонами українських дитячих сердець.

   Так все починалось…

   В лютому 2023 року генеральний директор компанії Кейлі-Пейдж РІЗ з Джонатаном НАЙТОМ, ветераном армії, який прослужив у Королівській кінній артилерії 22 роки, з яких - 15  років як майстер-кравець унікального церемоніального підрозділу і створив у 2007 році компанію Knights Tailoring Ltd  побували в Сколівській, Славській та Козівській територіальних громадах, щоб зустрітися та познайомитися з різними родинами. Вони були надзвичайно вражені хоробрістю, солідарністю та позитивом людей, яких зустріли, незважаючи на те, що їхні обставини були повністю поза їхнім контролем. Особливо українські діти, які в такому юному віці пережили стільки втрат і нестабільності. Кожна особа, з якою вони спілкувалися, мала таку надихаючу та індивідуальну історію, яка заслуговує на те, щоб її почули. І ми насправді дуже захотіли дати цим невинним особам можливість висловити свої переживання. Всесвітні засоби масової інформації діляться фактичною інформацією, однак значна частина світу не має уявлення про наслідки та трагедії, з якими зіткнулися громадяни, живучи в країні, в якій іде війна. Ми впевнені, що демонструючи це, зможемо допомогти продовжити підтримку через благодійні організації та збільшити її для потребуючих.

Перш, ніж продовжити, хочемо вам трохи розповісти про те, чому виникло таке величезне бажання створити цей документальний фільм. Kayleigh-Paige Rees - генеральний директор компанії Raspberry Films, завжди прагнула правдиво досліджувати та демонструвати чесні зображення психічного здоров’я та складності людства в ЗМІ. У 2022 році вони зняли документальний фільм, який досліджував державні скорочення творчого мистецтва у Великій Британії та який пізніше був показаний їхньому парламенту. Як молода жінка в цій галузі, вона хоче привернути увагу до тих, хто не має такої можливості.

Зараз діє проєкт фільму – «Ми вдома» («We are at Home»). Це безпосередньо стосується однієї з ідей документального фільму,  яка полягає в тому, що дім – це не просто крапка на карті, а й те, що ти відчуваєш поруч з людьми, які тебе люблять. Також яскраво описано внутрішньо переміщених мігрантів, які досі залишилися в Україні, на батьківщині, у селі. Від початку повномасштабного вторгнення українці захищають рідних і розбивають усі аргументи російських агресорів, які напали на наш дім. Тема фільму - майбутнє.

Це про майбутнє покоління, майбутнє країни і майбутню перемогу. Він зображує невтомну гонитву дітей за щастям у місцях, де навіть деякі дорослі здалися б. Через війну в наших дітей серйозні дорослі очі, і ми повинні зігріти теплом і любов’ю кожне дитяче серце.

    

 

 

    

 

 

 

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора