A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Сколівська міська рада інвестує в розвиток інклюзивної освіти для осіб з особливими освітніми потребами

Дата: 02.08.2024 12:57
Кількість переглядів: 478

Фото без описуВисловлюємо щиру вдячність Сколівській міській раді за інноваційну підтримку освіти осіб з особливими освітніми потребами.

Сколівська міська рада добре дбає про розвиток освіти в громаді. Завдяки їхнім зусиллям, у комунальній установі «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради з’явилося новітнє обладнання, яке значно покращує ефективність роботи. Мова йде про інтерактивне логопедичне дзеркало та панель з корекційним програмним забезпеченням.

Це інноваційне обладнання відкриває нові можливості для корекції порушень у осіб з особливими освітніми потребами.

Чому це важливо?

• Індивідуальний підхід: нове обладнання дозволяє фахівцям працювати з кожною особою індивідуально, враховуючи її особливості та темпи розвитку.

• Мотивація: захоплюючі ігри та вправи, які забезпечує інтерактивне обладнання, підвищують мотивацію до занять.

• Ефективність: візуальна підтримка, яку вони надають, значно підвищує ефективність корекційної роботи.

Інтерактивне дзеркало – це не просто прилад, це портал у світ фантазії, де кожне заняття – це маленька пригода.

Процес корекції мовлення можна порівняти з віртуальною подорожжю: «Корекція мовлення – це як сходження на гору. Інтерактивне дзеркало – це надійний провідник, який допомагає дітям долати труднощі на цьому шляху».

Інтерактивний інструмент для логопеда, дефектолога, що призначений для корекції й усунення дефектів мовлення дає змогу реалізувати такі завдання:

Розвивальні - сприяють розвитку артикуляції, вимові звуків, закріплюють навички звукового аналізу, збагачують лексичні теми, розвивають дрібну  моторику та координацію рухів; сприяють формуванню та розвитку комунікативних навичок, швидкості реакцій, гнучкості мислення; розвитку психічних процесів: сприймання, пам’яті, мислення, уваги та уяви.

Корекційні - це підвищення мотивації до розумової діяльності, спілкування, розвитку когнітивних функцій (розвиток зорової та моторної пам’яті, розвиток наочно-дієвого та наочно-образного мислення). Сприяють формуванню та розвитку навичок саморегуляції дитини.

     Інтерактивна корекційна платформа Briolight  – не менше 30 застосунків, що працюють в єдиному програмному інтерфейсі користувача.

Мова інтерфейсу та ефектів: українська; голосовий супровід українською мовою; 3D-об’єкти, анімації та відео-контент в інтерактивних ефектах.

     Ми прагнемо, щоб кожна дитина могла вільно спілкуватися і реалізовувати свої мрії. Уявіть собі, як зміниться життя дітей з мовленнєвими порушеннями та робота фахівців завдяки цьому інноваційному обладнанню.

Фото без описуІнтерактивна панель з корекційним програмним забезпеченням – це великий інтерактивний LCD-екран розміром 43 дюйми на мобільній підлоговій стійці з колесами, що дозволяє легко її переміщувати та використовувати для занять в кількох кабінетах. Пристрій оснащено потужним і компактним комп’ютером з операційною системою Андроїд, а також звуком та WiFi.

Модульна конструкція стійки надає можливість самостійно підключати додаткове обладнання: мікрофон для логопедичних занять, контролери моторики, приставки, балансуючі дошки, а також джойстики, камери та ноутбуки.

Великий екран дає можливість виконувати вправи самостійно, разом з фахівцем та з іншими дітьми.

Реалізовуються такі завдання:

Розвивальні - сприяють розвитку загальної моторики та координації рухів; формуванню та розвитку комунікативних навичок. швидкості реакцій, гнучкості мислення; розвитку психічних процесів: сприймання, пам’яті, мислення, уваги та уяви.

Оздоровчі - це покращення діяльності центральної нервової системи; сприяння нормалізації функціонування внутрішніх систем організму (наприклад, серцево-судинної системи); укріплення м’язів опорно-рухового апарату.

Корекційні - підвищують мотивацію до рухової активності; формують та розвивають моторне планування; сприяють корекції властивостей сприймання (предметності, цілісності); розвитку когнітивних функцій (розвиток зорової та моторної пам’яті, розвиток наочно-дієвого та наочно-образного мислення), формуванню та розвитку навичок саморегуляції дитини.

Виховні - це вміння поважати партнерів по грі, встановлювати з ними доброзичливі взаємини та отримувати задоволення від спільної діяльності; формування особистісних якостей: самостійності, толерантності, чуйності, наполегливості та витримки у досягненні поставленої мети.

Корекційне програмне забезпечення:

− встановлена інтерактивна корекційна платформа Briolight – не менше 50 застосунків, що працюють в єдиному програмному інтерфейсі, який містить такі функції:

− Генератор занять - модуль програми, що забезпечує автоматичне створення папок занять для кожної дитини відповідно до науково-методичних досліджень за напрямками корекції.

− Доступ до корпоративної методичної бази знань через інтернет. Це сайт у форматі Вікіпедії з вправами, рекомендаціями, описом корекційних ефектів, можливістю замовляти нові ефекти.

− Плейлист з можливістю багаторазово дублювати та налаштовувати ефекти з бібліотеки, також формувати папки з групами ефектів (складність, швидкість, час гри, тощо);

− Папки занять - це можливість формувати власні папки з окремими наборами ефектів та налаштуваннями під певні групи дітей, або індивідуально під кожну дитину;

− Фільтр для вибору інтерактивних ефектів за різними критеріями.

Ліцензія з необмеженим строком використання програмного забезпечення; мова інтерфейсу та ефектів -  українська; голосовий супровід українською мовою; 3D-об’єкти, анімації та відео-контент в інтерактивних ефектах.

Додатково встановлено не менше ніж 80 розвиваючих програм, які розподілені на 6 папок, а саме:

  • фізичний розвиток (16 ігрових додатків для координації рухів та розвитку моторики);
  • художньо-естетичний розвиток (13 програм музичних інструментів);
  • мовленнєвий розвиток дітей (10 програм);
  • пізнавальний розвиток дітей (19 програм-пазлів і логічних головоломок);
  • психологічні тести (7 програм).

 

     Дякуємо Сколівській міській раді за турботу про майбутнє наших дітей! Це інвестиція не тільки в освіту, але й у здоров’я та розвиток кожної дитини. Ми впевнені, що завдяки такому обладнанню, діти з мовленнєвими порушеннями зможуть швидше подолати свої труднощі і повноцінно інтегруватися в суспільство.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора