A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Медико психо-соціальна допомога в громадах Львівщини

Дата: 09.08.2022 11:19
Кількість переглядів: 103

Львівська обласна військова (державна) адміністрація поставила собі за мету створити у всіх районах області консультативно-координаційні центри, щоб об’єднати зусилля волонтерських організацій, фондів і органів влади на місцях. Це ініціатива голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького. Загалом такі центри планують створити при кожній із семи Львівських РВА. Основними їхніми завданнями будуть: надання юридичного супроводу; психологічна підтримка; організація зустрічей з різними середовищами для розв’язання питань ВПО; впровадження стандарту комунікації в територіальних громадах Львівщини.

   4 серпня 2022р. у м.Львові була організована зустріч, у якій взяли участь представники фондів Соціального захисту ЛОДА, районних адміністрацій, інклюзивно-ресурсних центрів,  психологи та юристи,  представники грантових проєктів, які хочуть в координації надавати допомогу ВПО, інших служб  і відповідальних осіб в РА, ТГ за впровадження Консультативно-координаційних центрів.   Під час заходу представники організацій  дізналися більше про роботу центрів, над відкриттям яких працюють, заслухали виступи фахівців про обласні й державні програми підтримки ВПО, релокацію бізнесу, можливості для вимушених переселенців пенсійного віку, державні програми зайнятості та вирішення питання майна і землі, юридичну підтримку родин військовослужбовців, а також запропонували своє бачення, допомогу та підтримку.

  Лише спільними зусиллями влади та волонтерських організацій буде можлива ефективна робота консультативно-координаційних центрів  в допомозі та вирішенні питань ВПО і координуванні усіх дій.

Джерело інформаційного матеріалу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора