A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

The Platform for Ukraine

Дата: 02.10.2023 10:15
Кількість переглядів: 70

9 вересня нас зустрів дощовий Львів після нічних обстрілів шахедами. Але це не зупинило роботу першої міжнародної конференції, присвяченої посттравматичній реабілітації в Україні, яка походила в затишному бомбосховищі 19 і 20 вересня.

Відкривав конференцію Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський. Незабутні враження на нас справили спікери, які провели лекції, майстер-класи та поділилися власним досвідом. Особливо проникливими та емоційними були виступи Gary Tabach (США) та Девіда Ройтмана (Ізраїль). Окрема радість для нас – познайомитись особисто з Dafna Sharon Maksimov, у якої ми навчались методу Хібукі-терапії.

Це перша міжнародна конференція, присвячена посттравматичній реабілітації в Україні. Проєкт отримав назву The Platform for Ukraine і має три основні завдання:

1. Консолідація зусиль усіх ініціатив щодо психологічної реабілітації в Україні.

2. Створення можливості для прямого спілкування потенційних донорів та організаторів благодійних реабілітаційних проєктів.

3. Науково-дослідницька діяльність, покликана адаптувати світові практики до реалій України.

Іноді душевні травми набагато небезпечніші, бо їх не видно з першого погляду та ними не завжди займаються. Яка реальність в Україні? Ми всі знаємо наші реалії, можливо не до кінця усвідомлюємо, але від того реальність не змінюється. Держава сфокусована на військових пріоритетах, бо ми маємо здобути перемогу. Скільки цей процес займе часу, ми не знаємо та чекати закінчення війни у нас немає часу. Тому відповідальність за власний ментальний стан зараз на нас самих. Маємо зробити так, щоб на душі стало добре - це наш ресурсний стан, який дозволяє долати будь-які виклики та, навіть, зростати.

Безмежно дякуємо за організацію та підтримку України David Roitman, Dafna Sharon Maksimov, Michael Brodsky, The Platform for Ukraine, які обʼєднали фахівців ментального здоровʼя, проєкти, донорів та усіх причетних до посттравматичної реабілітації України.

В єдності наша сила.

Слава Україні!💙💛


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора