A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Новини

Дата: від до Скинути

Впровадження інклюзивного навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Львівщини: рівень готовності, досвід, виклики

30 листопада 2021 року відбувся семінар-практикум для директорів, заступників директорів з навчально-виховної роботи, працівників соціально-психологічної служби закладів професійної (професійно-технічної) освіти Львівщини на тему: «Впровадження інклюзивного навчання в закладах професійної  (професійно-технічної) освіти Львівщини: рівень готовності, досвід, виклики».

15:20 01.12.2021

Реалізація права дітей з особливими освітніми потребами на доступну і якісну освіту

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.04.2018 № 237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2021 році»  з 15 по 19 листопада  проведені навчання асистентів вчителів закладів освіти Славської, Козівської, Сколівської територіальних громад. Тренери Наталія Диміцька, Валентина Озінковська, Антоніна Осадца провели навчальні заняття, на яких познайомили учасників навчання із сутністю, завданнями та принципами інклюзивної освіти, законодавчими документами, що регламентують інклюзію, та організацією освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами. 

14:22 21.11.2021

Розвиток обдарованої особистості: світовий та вітчизняний контексти

Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради взяла  участь у роботі  методологічного семінару «Розвиток обдарованої особистості: світовий та вітчизняний контексти», який розпочав свою роботу 18 листопада 2021р. і тривав три дні.

13:14 21.11.2021

Робота команди психолого-педагогічного супроводу

18 жовтня 2021 року в Тухлянському ОНЗЗСО І-ІІІ рівнів - гімназії відбулася зустріч шкільної команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами з керівницею Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з ООП Національного університету "Львівська політехніка", виконавчою директоркою Львівського обласного осередку ВГО "Українська спілка інвалідів - УСІ" Оксаною Потимко. Зустріч ініціювала директорка КУ "Сколівський ІРЦ" Наталія Диміцька, яка надала учасникам можливість наживо поспілкуватися з людиною, що дійсно знає всі потреби незрячих людей, яка своїм життєвим і професійним прикладом доводить, що спільними і потужними зусиллями педагогів та батьків у дитини з порушенням зору можна сформувати упевненість: «незважаючи на відсутність зору, я можу...!» В атмосфері довіри і щирості педагоги ділилися труднощами, з якими зіткнулися в педагогічній практиці вперше, обговорили важливі питання облаштування освітнього середовища та ефективні методи допомоги незрячій дитині в осягненні навчальних програм. Пані Оксана акцентувала увагу учасників зустрічі на важливості раннього втручання, розповіла про три кола відповідальності в інклюзивній освіті (школа - дитина - батьки), дала цінні практичні поради щодо використання спеціального обладнання для навчання незрячої дитини, про партнерську взаємодію вчителя та його асистента на уроках, та побудову взаємин дорослих з дитиною. На зустрічі була присутня мама дівчинки, яка переконалася, наскільки важлива зараз її підтримка для дитини, що рішення про інклюзію - це рішення про некомфортне життя, яке вимагає величезної роботи. Щиро дякуємо директорці Тухлянського ОНЗЗСО І-ІІІ рівнів Галині Статутяк за організацію зустрічі в закладі освіти, розуміння важливості такого заходу для всіх учасників команди супроводу.

22:49 18.10.2021

Адаптація змісту та методів навчання до можливостей і потреб осіб з особливими освітніми потребами

17.09.2021 р. в онлайн – режимі відбувся семінар для асистентів вчителів Сколівської, Козівської та Славської територіальних громад «Адаптація змісту та методів навчання до можливостей і потреб осіб з особливими освітніми потребами».

18:04 17.09.2021

Сколівська міська рада Львівської області оголошує конкурс на заміщення посади директора КУ «Сколівський ІРЦ»

Найменування посади: директор  – 1 штатна одиниця.  Назва установи: комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради.  Місце знаходження установи: Львівська обл.,  м.Сколе, вул. Стрийська, будинок 30 а. 

12:48 04.06.2021

Комплексна психолого-педагогічна допомога особам з особливими освітніми потребами

20-21 травня 2021 року відбулася конференція за участі Міністерства освіти і науки України, департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Львівського національного університету імені Івана Франка, ресурсного центру освітніх  інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», громадської організації «Справа Кольпінга в Україні» та інклюзивно-ресурсних центрів Львівської області на тему: «Комплексна психолого-педагогічна допомога особам з особливими освітніми потребами».

14:52 30.05.2021

Отримуючи можливість відчути слово на дотик

Як навчати незрячу дитину, особливо, якщо ми не володіємо інструментами та методиками навчання? Для цього нам слід досконало оволодіти необхідними знаннями самим і навчити дитину. Одним із основних етапів є методика вивчення та користування рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, який ми опановували завдяки майстер-класами проведеними Оксаною Потимко та Катериною Івашутіною.

23:34 13.05.2021

Навчитися бачити світ очима незрячої дитини

Під керівництвом Оксани Потимко, яка очолює Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», що функціонує для подолання викликів у сфері інклюзивної освіти, надання дієвої підтримки незрячим школярам і студентам, їх батькам і педагогам, закладам середньої та вищої освіти, допомагає організувати якісне інклюзивне навчання незалежно від регіону проживання учня/студента з важкими порушеннями зору, супроводить педагогів і дитину протягом усього терміну набуття освіти, стартували курси підвищення кваліфікації з організації інклюзивного навчання незрячої дитини у закладі загальної середньої освіти на базі Кам’янець-Подільської спеціальної школи Хмельницької обласної ради в яких взяли участь фахівці з різних куточків України, зокрема: комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради та вчителі початкових класів, соціальний педагог, практичний психолог Тухлянського опорного навчального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів - гімназія Славської селищноїї ради Стрийського району Львівської області.

00:03 13.05.2021

Сучасні технології розвитку людини в інтегрованому суспільстві

23.04.2021 р. у рамках дводенної наукової конференції на тему "Сучасні технології розвитку людини в інтегрованому суспільстві" у партнерстві з Миколаївським інститутом розвитку людини ЗВО "Університет "Україна" за сприяння громадської організації «Діалог» відбувся вебінар «Психолого- педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному просторі». Спікером zoom - конференції виступила Анна Заплатинська, кандидат педагогічних наук. Учасники вебінару мали змогу ознайомитися з компонентами педагогічного супроводу, комплексною системою заходів з організації освітнього процесу та розвитку дитини, передбачених індивідуальною програмою розвитку. Досконало висвітлено питання завдань психолого-педагогічного супроводу, головними з яких є соціалізація дітей з особливими потребами через залучення всіх учасників освітнього процесу (батьків, педагогів, учнів) до реалізації запланованих дій щодо особливостей розвитку, спілкування, навчання, професійної орієнтації, соціальної адаптації дитини з ООП, вивчення особистісного потенціалу, співвідношення рівня розумового розвитку дитини і вікової норми; рівня розвитку когнітивної сфери; особливостей емоційно-вольової сфери; індивідуально-характерологічних особливостей; рівня сформованості мотивації до навчання; їхнього творчого та інтелектуального розвитку. Особливу увагу спікер приділила питанню організації роботи команди психолого-педагогічного супроводу та основних принципів діяльності з активною співпрацею із батьками дитини з ООП. Важливою складовою прогресу дитини в розвитку є надання їй відповідних корекційно – розвиткових послуг спеціалістами. Реалізація права на освіту для всіх дітей, включаючи дітей з особливими освітніми потребами, неможлива без розвитку інклюзивного навчання. Таким чином, питання впровадження інклюзивної освіти є не лише актуальним, а й таким, що може бути реально розв’язане засобами освітнього процесу. Щиро вдячні громадській організації «Діалог» за можливість розширення та збагачення знань щодо забезпечення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, що є невід'ємною частиною розвитку сучасної освіти.

20:49 23.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора