A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Новини

Дата: від до Скинути

Медико психо-соціальна допомога в громадах Львівщини

Львівська обласна військова (державна) адміністрація поставила собі за мету створити у всіх районах області консультативно-координаційні центри, щоб об’єднати зусилля волонтерських організацій, фондів і органів влади на місцях. Це ініціатива голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького. Загалом такі центри планують створити при кожній із семи Львівських РВА. Основними їхніми завданнями будуть: надання юридичного супроводу; психологічна підтримка; організація зустрічей з різними середовищами для розв’язання питань ВПО; впровадження стандарту комунікації в територіальних громадах Львівщини.

11:19 09.08.2022

Допомога від UNICEF Ukraine

Дитячий фонд ООН, ЮНІСЕФ – спеціалізована структура ООН, створена 11 грудня 1946 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. До вирішення дитячих проблем ЮНІСЕФ залучає найширше коло тих, хто може і повинен подбати про майбутнє нових поколінь, активно співпрацюючи з урядами і науковими установами, бізнесом і громадськими організаціями, лікарнями і навчальними закладами, інформуючи про проблеми дітей, пропонуючи перевірені й ефективні рішення, стимулюючи законодавчі зміни. Фонд надає допомогу дітям держав, що розвиваються. 

13:55 22.05.2022

Вільному народу – щасливе майбутнє

Вишиванка - особлива національна традиція всіх українців. У День вишиванки  українці по всьому світу одягають народний вишитий одяг, підтримуючи цим етнічну культурну традицію.

14:35 19.05.2022

Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка під час війни та надзвичайних ситуацій

Щоб допомогти людям знизити рівень стресу, впоратися з емоційним навантаженням та піклуватись про психічне здоров’я, безпеку під час війни потрібно вміти це робити. Задля цього 08.04.2022 року в приміщенні Сколівської міської ради відбулася робоча зустріч практичних психологів, спеціалістів відділів освіти, керівників ЗЗСО, директорів ЗДО Сколівської, Козівської та Славської територіальних громад з Євгеном ФЄДЄЧКІНИМ, фахівцем з психічного здоров’я у ГО «Дестигма», консультантом в методі КПТ+ та Катериною Ткачишин, клінічною  психологинею, коучем та консультанткою в методі КПТ, амбасадоркою психічного здоров’я проєкту «Психічне здоров’я для України», метою якого є покращити якість і доступність допомоги для людей з психічними розладами та підвищити рівень обізнаності українців про психічне здоров'я, а також знизити рівень стигми щодо людей з психічними розладами.

06:59 12.04.2022

Об'єднані спільними цілями

1 січня 2022 року набрали чинності зміни до постанов Кабінету Міністрів України, що регулюють організацію інклюзивного навчання. Відтак посилюється акцент на співпраці між закладами загальної середньої освіти, закладами дошкільної  освіти та інклюзивно-ресурсними центрами,  щоб освітні заклади отримували більше підтримки й допомоги під час навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами. Відтепер створення інклюзивних класів/груп та розподіл освітньої субвенції здійснюватиметься за рівнями надання підтримки. Завдання керівників закладів освіти  – організувати роботу педагогів, вихователів, асистентів, класних керівників та батьків,  щоб якомога раніше виявити такі потреби у дітей. Для кожної дитини, що потребує підтримки в освітньому процесі, керівник ЗЗСО та ЗДО створює команду психолого-педагогічного супроводу. Ця команда має провести оцінку та визначити, чи дійсно є потреба у наданні дитині підтримки. Якщо до цього часу фахівці  ІРЦ могли входити до команд супроводу дітей з ООП як залучені зовнішні фахівці, то відтепер вони є обов’язковими у їх складі. За таких умов формування команд супроводу з розроблення індивідуальних програм розвитку (ІПР) дитини відбувається якісніше та суттєво ефективнішою є взаємодія навчальних закладів з ІРЦ. Саме тому  з 17.01.2022 р. – 21.01.2022 р. відбулися засідання  команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами за участю фахівців  комунальної установи «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради у навчальних закладах Козівської територіальної громади з метою визначення рівня  підтримки осіб з особливими освітніми потребами.

11:06 22.01.2022

Ефективна командна робота

Одним із напрямів гуманізації системи освіти України є включення дітей з особливими освітніми потребами в освітній простір. У зв’язку з цим 12.01.2022 р. – 13.01.2022 р. відбулися  засідання команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами за участю фахівців комунальної установи «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради у закладах освіти Славської територіальної громади з метою визначення рівня підтримки осіб з особливими освітніми потребами на виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 957. «Рівень підтримки» в освітньому процесі в інклюзивних класах (група) – обсяг тимчасової або постійної підтримки в освітньому процесі учнів з особливими освітніми потребами відповідно до їхніх індивідуальних потреб.

14:47 14.01.2022

Визначення рівнів підтримки в освітньому середовищі

20.12.2021 р. – 24.12.2021 р. та 10.01.2022 р. – 11.01.2022 р. фахівці комунальної установи «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради взяли  участь в роботі команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах та групах з метою визначення рівня  підтримки у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 року № 957. Щиро дякуємо адміністрації та педагогічним працівникам закладів освіти Сколівської територіальної громади, зокрема, Опорного закладу освіти «Сколівська академічна гімназія», Сколівської початкової школи-філії ОЗО «Сколівська академічна гімназія», Кам’янського ЗЗСО І-ІІ ступенів-філії ОЗО «Сколівська академічна гімназія», Корчинського ЗЗСО І-ІІІ ст.,  Крушельницького ЗЗСО І-ІІ ст. і ЗДО, Підгородецького ЗЗСО І-ІІІ ст. і ЗДО, Сопітського ЗЗСО І-ІІ ст., Коростівського ЗЗСО І-ІІІ ст., Труханівського ЗЗСО І-ІІІ ст., Сколівського ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2, Сколівського ЗЗСО І-ІІІ ст.. № 3, ЗДО № 1 м.Сколе за плідну співпрацю  між усіма учасниками команд психолого-педагогічного супроводу з метою забезпечення рівного доступу здобуття освіти осіб з особливими освітніми потребами серед ровесників в інклюзивних класах та групах.

20:29 11.01.2022

Робоча зустріч з питань інклюзивної освіти

10 січня 2022 року в приміщенні КЗ «Публічно-шкільна бібліотека» Славської селищної ради відбулася нарада директорів закладів загальної середньої та дошкільної освіти Славської ТГ за участі директора КУ «Сколівський ІРЦ» Наталії Диміцької, начальника відділу освіти, культури та спорту Ольги Кореневич, головного спеціаліста відділу освіти, культури і спорту Галини Плечій, відповідальної за інклюзивне навчання в освітніх закладах Славської ТГ Валентини Озінковської. На нараді  обговорювались  актуальні питання щодо визначення рівнів підтримки для дітей з ООП, які здобувають освіту в інклюзивних класах/дошкільних групах, особливості визначення І рівня підтримки для осіб, які мають незначні труднощі в освітньому процесі. Наталія Диміцька проконсультувала керівників закладів освіти щодо інструкції системи автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів, підготовки необхідної документації для засідання Команд психолого-педагогічного супроводу щодо визначення рівнів підтримки, а також виокремила питання подовження навчання дітей з ООП в кожній освітній ланці, труднощів у взаємодії команди супроводу з батьками.

19:39 10.01.2022

Комплексна психолого-педагогічна допомога особам з особливими освітніми потребами у нових умовах функціонування ІРЦ

21 – 22 грудня 2021 року у Вищій духовній семінарії Львівської архидієцезії в очно-дистанційному форматі відбулася нарада-тренінг за участі Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти України, департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Львівського національного університету імені Івана Франка, громадської організації «Справа Кольпінга в Україні» на тему: «Комплексна психолого-педагогічна допомога особам з особливими освітніми потребами у нових умовах функціонування ІРЦ».

20:47 25.12.2021

Професійна зайнятість осіб з особливими освітніми потребами

 14 – 16 грудня 2021 року у  Вищій духовній семінарії Львівської архидієцезії в очно-дистанційному форматі відбулася науково-практична конференція за участі Міністерства освіти і науки України, департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Львівського національного університету імені Івана Франка, громадської організації «Справа Кольпінга в Україні» на тему: «Професійна зайнятість осіб з особливими освітніми потребами».

18:49 20.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора