A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

В інклюзивно-ресурсному центрі сьогодні...

Дата: 02.09.2019 19:32
Кількість переглядів: 2715

До нашого ІРЦ завітали студенти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського, студент та фітнес-тренер спортивного клубу з Чехії (м. Прага). Одним із пріоритетних питань їх відвідування – інклюзивне навчання як один із основних напрямів реформування системи освіти в багатьох країнах світу, метою якого є реалізація права на освіту осіб з особливими освітніми потребами без дискримінації.

Вчитель-реабілітолог ознайомила з кабінетом ЛФК, його оснащенням та деякими методами проведення корекційних занять з дітьми з особливими потребами.

В кабінеті практичного психолога гості почули від фахівців розповідь про спеціальні методики, які оцінюють певні аспекти психічного процесу дитини (пам’ять, увага, уява, мислення тощо) та цілісної комплексної системи оцінювання. Дізнались, що зазначені методики дозволяють знаходити об’єктивні фактори розвитку дитини,      які впливають на її успішність у навчанні, зокрема, визначають слабкі та сильні сторони у розвитку дитини, забезпечують наступність у розвитку, будують стратегію підготовки дитини до вступу до вищих навчальних закладів.

Вчителі-логопеди та дефектолог ознайомили з основними моментами проведення комплексної оцінки розвитку дитини: оцінки фізичного, мовленнєвого, психічного розвитку, та оцінки навчальної діяльності дітей, батьки яких звертаються в ІРЦ за допомогою.

Фахівці Центру розказали про переваги інклюзивного навчання для усіх учасників освітнього процесу, а саме: для дітей з ООП, для всіх дітей закладу освіти, педагогів, адміністрації закладів освіти та для батьків дітей з ООП.

Ми раді, що визнання інклюзії як ключової передумови для забезпечення права на освіту активізувалось впродовж останніх років і цим цікавиться молоде покоління, яким не байдуже, в якому суспільстві вони житимуть.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора