A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Наш унікальний мобільний інклюзивно-ресурсний центр

Дата: 10.12.2019 19:30
Кількість переглядів: 1531

Кількість осіб, що потребують психолого-педагогічної допомоги, підтримки та супроводу постійно зростає. Це зумовлює створення абсолютно нової моделі надання комплексної психолого-педагогічної допомоги, що сприятиме реалізації ефективної адаптації, реабілітації та соціалізації осіб з особливими потребами в умовах сучасного суспільства.

Для покращення надання послуг дітям з особливими освітніми потребами, вперше у Львівській області придбали автомобіль спеціального призначення для дітей Сколівського району.

Сьогодні, 10 грудня, на Сколівщину відправили спецавтомобіль. Він дозволить працювати та надавати допомогу діткам з особливими потребами.

Вартість автомобіля – 1 млн 550 тис грн, з яких 155 тис грн  - кошти місцевого бюджету.

Насправді, це велика подія, бо наявність такого автомобіля вирішить багато проблем, з якими досі було важко справитись. На стаціонарі у Сколівському ІРЦ ми проводимо заняття у п’яти кабінетах. Там маємо спеціальне обладнання і матеріали, які допомагають у роботі з особливими дітками. Проте в районі є 37 дітей, які мають такі ж проблеми, але приїхати до нас на заняття з різних причин не мають змоги. Досі виїжджали провідувати їх. Але важко одному спеціалісту перевезти у віддалений гірський район все необхідне  для занять із такою дитиною. Наявність спеціального автомобіля зараз вирішить цю мороку. По-перше, він обладнаний всім необхідним для обстеження стану дитини. По-друге, у ньому можна повноцінно займатися, наче дитина у нашому центрі. Тепер на виїзд до однієї дитини зможе вирушати не один наш спеціаліст, як раніше, а декілька: психолог, логопед, дефектолог, реабілітолог. Крім того,  можна буде також збільшити частоту навідувань.

Мобільний ІРЦ виготовлений за спеціальним замовленням і наразі не має аналогів в Україні. Обладнаний усіма необхідними корекційно-розвивальними технологіями та інструментами: спеціальними платформами для заїзду дітей на інвалідних візках, дидактичними матеріалами для роботи з дітьми тощо.

Автомобіль, обладнаний спеціальним устаткуванням, дозволить забезпечити раннє виявлення у дітей порушень розвитку та надання допомоги дітям з віддалених територій. Також спеціалістами ІРЦ надаватиметься консультативна допомога батькам та вчителям, які працюють з дітьми з особливими потребами.

Ми пишаємося тим, що маємо надійних партнерів, відданих благородній  справі забезпечення прав дітей. Це партнерство надихає нас оптимізмом та додає віри у краще майбутнє, адже, прагнення жити за світовими стандартами починається з впровадження якісно нових принципів і підходів передусім до дітей.  

Ми щиро вдячні всім, хто причетний до цієї благородної справи.

Віримо, що спільними зусиллями нам все вдасться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора