A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

МИСТЕЦТВО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Дата: 07.03.2019 18:33
Кількість переглядів: 761

 7 березня у Районному народному домі «Бескид» м.Сколе відбулася літературно-музична композиція з нагоди 205-річниці  від  дня народження Т.Г. Шевченка «Ми Тебе не забудем, Тарасе». 

    Розглядаючи твори Тараса Шевченка, можна відчути дух України в усьому її існуванні. Він з великою любов'ю звертається у всій своїй творчості до батьківщини і дарує їй свою нескінченну любов. Він малює образ українського духу своїм олівцем і пензлем, оголошує свою духовну силу світу.

Тарас Григорович зробив величезний внесок в пробудження і формування національної свідомості українського народу, в розвиток української та світової культури. Ідеї, думки, вся творчість Шевченка - генія стала тим живим феноменом, який далі розвивається вже у свідомості українського суспільства.

     Він був художником і поетом. У Тарасовому олівці і пері можна побачити і почути його думки і почуття, печаль і муки, а також його нескінченні мрії і бажання.

Проживши 47років, Тарас Шевченко створив такі твори за своє коротке життя, які мають нескінченну моральну цінність як для історії, так і для майбутнього українського народу. Ці роботи - уроки духовності, які були сформовані з історії нації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора