A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Оптимістичний старт співпраці між ДНЗ «Меденицький професійний ліцей» та КУ «Сколівський ІРЦ»

Дата: 11.09.2020 15:06
Кількість переглядів: 864

Кожна людина прогнозує деякі майбутні події, настання яких вона натхненно бажає

Нещодавно ми познайомилися з мамою трьохрічного хлопчика з особливими освітніми потребами, яка є головою Первинної профспілкової організації Меденицького професійного ліцею та старшою майстровою ліцею Оксаною Кузенко. Вона є автором загальноміського проекту «Інклюзивий майданчик для особливих дітей м. Дрогобич». На даному етапі її проект реалізується. Захоплює її бажання займатися цією справою. Пані Оксана познайомила нас з директором  державного навчального закладу «Меденицький професійний ліцей» Василем Степановичем Лужецьким, який ініціює впровадження інклюзивного навчання.

 

Цьогоріч  заклади професійної освіти зможуть приймати документи та зараховувати вступників до 1 листопада 2020 року.

Зважаючи на потреби, щоб вийти на якісно новий рівень надання комплексних психолого-педагогічних послуг, було запропоновано спільно створювати та реалізовувати проєкти, метою яких є створення нових робочих місць, формування людиноцентричності, кооперації і її головного призначення, створення та підтримка сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту прав, надання мешканцям територіальних громад якісних і доступних послуг сталого розвитку. 

Створити реальну, працюючу модель забезпечення надання спектру послуг: від раннього виявлення дітей з особливими освітніми потребами до технологій діагностики, корекції, реабілітації, адаптації, соціалізації та профорієнтації до підтриманого проживання осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. Адже багато людей і сімей залишаються сам на сам зі своїми проблемами.

Вирішити дані питання можна тільки спільно об’єднавши зусилля. Ми потребуємо надійних партнерів відданих благородній  справі. Саме партнерство надихає нас оптимізмом та додає віри у краще майбутнє, адже, прагнення жити за світовими стандартами починається з впровадження якісних принципів і підходів передусім до вразливих категорій людей.

 

Віримо, що спільними зусиллями нам все вдасться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора