A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр»
Сколівської міської ради

Допомога від UNICEF Ukraine

Дата: 22.05.2022 13:55
Кількість переглядів: 595

Дитячий фонд ООН, ЮНІСЕФ – спеціалізована структура ООН, створена 11 грудня 1946 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей, який працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. До вирішення дитячих проблем ЮНІСЕФ залучає найширше коло тих, хто може і повинен подбати про майбутнє нових поколінь, активно співпрацюючи з урядами і науковими установами, бізнесом і громадськими організаціями, лікарнями і навчальними закладами, інформуючи про проблеми дітей, пропонуючи перевірені й ефективні рішення, стимулюючи законодавчі зміни. Фонд надає допомогу дітям держав, що розвиваються. 

     На сьогоднішній день в комунальній установі «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської міської ради отримують необхідні послуги майже пів сотні внутрішньо переміщених дітей, дітей з особливими освітніми потребами в тому числі з інвалідністю та їхніх сімей, які постраждали від збройного конфлікту в Україні і знайшли прихисток на території Сколівщини. Інклюзивно-ресурсний центр отримав допомогу від UNICEF Ukraine у вигляді різноманітних розвиваючих матеріалів, спортивних товарів, наборів для раннього розвитку, для творчості та змістовної організації дозвілля дітей, шкільного приладдя та багато чого іншого. Наша мета – організувати якісні послуги для дітей з інвалідністю та труднощами розвитку, які вимушено покинули свої рідні громади.

     Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із Львівським центром реабілітації «Джерело» запускають проєкт екстреного реагування на потреби внутрішньо переміщених дітей з інвалідністю, дітей з особливими освітніми потребами та їхніх сімей, які постраждали від збройного конфлікту в Україні. 

     Проєкт функціонуватиме в межах «СПІЛЬНО» - програми реагування на війну Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоби надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми. 

      Задача проєкту - виявити дітей з інвалідністю та труднощами розвитку, які були змушені переїхати із рідних міст та потребують допомоги, а також допомогти приймаючим громадам організувати для них надання якісних послуг. Спеціалісти проєкту оцінять потреби дітей та їхніх сімей, нададуть психологічну підтримку, соціальний супровід та інформацію про доступні в громаді ресурси відповідно до визначених потреб; організують спеціалізовані послуги: консультації команди фахівців щодо виявлених труднощів у розвитку, підбір критично важливого адаптаційного обладнання та допоміжних засобів, супроводу для отримання соціальних послуг в громаді, інклюзивної освіти,   надання непродовольчих товарів відповідно до потреб дитини тощо. У віддалені місця перебування внутрішньо переміщених дітей заплановані виїзди фахівців.  Окрім того, спеціалісти розроблятимуть та поширюватимуть важливі матеріали щодо розвитку безбар’єрності та підтримки дітей з інвалідністю у приймаючих громадах, навчатимуть соціальних працівників та інших професіоналів громад практичним аспектам допомоги дітям з порушеннями розвитку.

     Щиро дякуємо за підтримку!

     Слава Україні!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора